Curiozitati
   

Pagina 2


- Porumbelul voiajor este animalul domestic ce poseda cel mai bun simt al orientarii ; cand este transportat spre o destinatie oarecare intr-un vagon inchis si pe rute oricat de incalcite,el,odata eliberat,regaseste locul de unde a plecat,chiar si la o distanta de 2000 km.
- El cactus andante este planta care "merge ". Acest cactus are drept picioare niste umflaturi ciudate,acoperite cu ghimpi si care se pot misca foarte incet.Foloseste umiditatea atmosferei,si nu pe cea a solului.
- Cea mai dulce planta din lume creste in Paraguay,se numeste Eupatorim Rebandinaum, si sucul obtinut din aceasta planta e de 300 de ori mai dulce decat zaharul.
- Ghepardul este animalul terestru cel mai rapid,el putand sa atinga o viteza de 110 km/h.

- In anul 1570,flamandul Ortelius a publicat lucrarea intitulata Theatrum Orbis Terrarum ( continand 53 de planse cu 70 de harti),lucrarea fiind considerata a fi primul mare atlas universal.

- Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic XVI,la Verailles,in 1703 si era folosit doar de rege personal.

- Cu o temperatura constanta de 40,7 °C ,lupul este mamiferul cu temperatura corporala cea mai ridicata.

- In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc "pomul dracului "),a carui coaja contine foarte mult fosfor,incat noaptea ,langa tulpina lui,se poate citi ca in orice sala de lectura.

- Bicicleta cu motor,botezata Motocyclette de catre inventatorii sai,francezii Eugene si Michel Werner, a fost expusa prima data la Salonul de la Paris din anul 1897.

- In apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi,dispuse in organism cu functii separate : una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive,muschi si coada.Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani,secretand substante "fumigene",in care se ascunde.

Home Up

 

 

 
 
 
 
 
 
 


Back