Stiati ca... ?
   

Pagina 1

... handbalul aparut in anul 1915 in Germania ?

... primul telescop fuseseconstruit in 1672 de catre Isaac Newton ?

... primul somnifer a fost inventat de medicul roman Celsius ?

... cuvantul "ecologie " a fost creat de naturalistul german Ernst Haeckel,mare admirator si partizan totodata al lui Ch.Darwin (in 1866 ) ?

... primul ascensor de folosinta publica a fost inaugurat pe 23 martie 1857 la New York ?

... in anul 1802,farmacistul francez F.-A.Descroisilles a inventat cafetiera,ce se numea la inceput cafeolette ?

... o persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi ?

... inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului ?

... dintii unui om sunt tari aproape ca piatra ?

... chinezii sunt cei ce au inventat cerneala,cu 2500 ani i.Ch ? Ea era fabricata pe baza de funingine,lipici si diferite substante aromatice.

... fasolea fusese importata din America in Europa in anul 1529 de Piero Valeriano pentru papa Clement VII ?

... diapazonul a fost inventat in 1711 de catre englezul John Shore ?

... anaconda este cel mai mare sarpe din lume ( cel mai mare exemplar cunoscut masurand 11 m ) ?

... DINTI NOI
Plecand de la o radacina a unui dinte,"hranita" cu tesuturi dentare, cercetatorii americani au cultivat molari ai unor soareci. S-au obtinut astfel dinti albi, cu email in exterior. Astfel se poate intelege cum se dezvolta dintii si mai ales care sunt genele implicate in formarea lor. Cercetatorii estimeaza ca vor putea folosi dinti "cultivati" in laborator ca implanturi, pentru a inlocui actualele tije din titan. Se spera ca se va putea izola o gena, care sa se injecteze in gingie si un dinte nou sa creasca in locul gol...

... Melcii marinii au un strat mai gros de sidef. Din acest motiv din cochiliile lor se fac nasturi si obiecte de podoaba.

... Hidra are culoarea verde pentru ca in interiorul corpului sau se gasesc alge unicelulare, care ii dau aceasta culoare.

... Pestii-buzati traiesc in marile nordice. Femelele lasa oualele in apa iar masculul le adaposteste in gura. Aici, ele se transforma in pestisori si ies din cand in cand sa se hraneasca, intorcandu-se apoi in gura tatalui lor. In acest timp masculul nu se hraneste.

... Sarpele cu clopotei traieste in America de nord. Cand sarpele misca coada, inelele ramase dupa naparlire se lovesc provocand un sunet, de unde si denumirea. Sarpele cu clopotei este unul dintre cei mai veninosi serpi.

|1| |2| |3|

Home Up

 

 

 
 
 
 
 
 
 


Back